Skip to content Skip to footer

2017 klantenservice trends: operaties worden slimmer en strategischer

Gepubliceerd door: Genesys

Uw klanten hebben een sterke mening over wat een bedrijfsgerichte bedrijf van een bedrijf maakt.
Klantenservice -organisaties moeten voortbouwen op een basis van operationele efficiëntie om de geweldige klantervaringen te leveren die een merk onderscheiden. Gebruikmakend van tools voor procesautomatisering en analyses, krijgen organisaties klantinzichten om slimmere beslissingen te nemen voor service en de levensduur van de klant te verhogen.
Alleen dit niveau van klantobsessie zal leiden tot een voortdurende groei van merkloyaliteit en bedrijfsinkomsten.

Forrester Research heeft 10 klantenservice -trends voor 2017 geïdentificeerd dat professionals voor applicatieontwikkeling en levering (ADADD) die klantenservice -activiteiten ondersteunen, rekening moeten houden bij het strategiseren van een verbeterde kwaliteit van de services.
Download dit onderzoekspaper nu om meer te weten te komen!

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Genesys contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Genesys websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 6 pagina's

Meer bronnen van Genesys