Skip to content Skip to footer

Consistentie, snelheid en eenvoud: wereldwijde externe ondersteuning voor baanbrekende en nerdapp -platform

Gepubliceerd door: GoTo

Pionier on-demand IT Support Platform Nerdapp wilde de kwaliteit, beveiliging en eenvoud van externe ondersteuningsdiensten die worden aangeboden door haar Global Network of IT-ingenieurs ('nerds') beter beheersen. Het bedrijf wilde een enkele leverancier voor zijn externe ondersteuningsecosysteem, dat serviceniveaus zou standaardiseren en het zou helpen om de prestaties te controleren, oproepen te beoordelen en geschillen te regelen.
Na een grondige zoektocht koos het bedrijf voor redding van Goto vanwege zijn gemak van integratie en white-labeling capaciteiten, waardoor het bedrijf wereldwijd ondersteuning op afstand kan leveren op een tool met een Nerdapp-merk. Nerdapp koos ook voor live lens van GOTO, zodat klanten hun camera konden gebruiken om live video te delen en de resolutie te verbeteren.
Elke taak op het Nerdapp -platform maakt nu gebruik van redding om ondersteuning op afstand te bieden. Het is volledig geïntegreerd in de taakstroom en biedt een naadloos proces voor zowel klant als nerd.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord GoTo contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. GoTo websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

digital route logo
Lang: ENG
Type: Case Study Lengte: 2 pagina's

Meer bronnen van GoTo