Skip to content Skip to footer

Commerce voor elke plaats en elk apparaat: vijf manieren waarop merken handel naar hun klanten brengen

Gepubliceerd door: Adobe

Tot voor kort besteedden merken veel tijd aan het wachten, zoals een visser op een luie zomermiddag, concentreerden ze zich op het creëren van het perfecte aas. Ze hebben winkelweergaven bijgewerkt of inhoud aan hun websites toegevoegd en gewacht tot de klanten zouden verschijnen. Ze vertrouwden op reclame om het verkeer te stimuleren waarvan ze hoopten dat ze zouden omzetten in verkoop.
Maar een groeiend aantal merken wacht niet tot klanten naar hen toe komen. Ze brengen handel naar hun klanten, waar die klanten ook zijn. Uit een artikel van Harvard Business Review bleek dat 73 procent van de consumenten al meerdere kanalen gebruikt om aankopen te winkelen en te onderzoeken.
Het komt erop neer voor consumentenmerken? Als u geen handel naar uw klanten brengt, zal iemand anders dat doen. Dit e -boek kijkt naar vijf manieren waarop merken nieuwe klanten bereiken door handel toegankelijker te maken dan ooit tevoren.

Lees verder

Door dit formulier in te dienen gaat u hiermee akkoord Adobe contact met u opnemen marketinggerelateerde e-mails of telefonisch. U kunt zich op elk moment afmelden. Adobe websites en communicatie is onderworpen aan hun privacyverklaring.

Door deze bron aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruiksvoorwaarden. Alle gegevens zijn beschermd door onzePrivacyverklaring. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen dataprotection@techpublishhub.com

Gerelateerde categorieën:, , , ,

digital route logo
Lang: ENG
Type: Whitepaper Lengte: 13 pagina's

Meer bronnen van Adobe